Inaugurarea anului academic 2010-2011

La 1 septembrie 2010 ora 10.00 la Palatul Naţional a fost inaugurat anul academic 2010-2011 în prezenţa profesorilor şi studenţilor anului intâi înmatriculaţi la ULIM la cele 7 facultăţi: Drept, Ştiinţe Economice, Limbi Straine si Stiinte ale comunicarii, Biomedicină şi Ecologie, Psihologie si Asistenta Sociala, Informatica si Inginerie, Istorie si Relatii Internationale. Oaspetele de onoare prezent la ceremonia de inaugurare a fost Dl. Mihai Ghimpu, Preşedintele Parlamentului Republicii Moldova, Preşedintele interimar al R.M.

Printre oaspeţii prezenţi la ceremonie s-au remarcat si absolvenţii ULIM, care reprezintă astăzi Alma Mater in diverse tari ale lumii in calitate de manageri, cercetători, funcţionari internaţionali etc.  De asemenea, au fost invitaţi şi profesorii veniţi din străinătate care vor ţine cursuri la ULIM în acest an academic. (vezi lista profesorilor anexată mai jos). În discursurile sale de salut, aceştia nu a scăpat să remarcheze faptul, că ULIM reprezintă astăzi brandul unui centru-model educaţional ştiinţific şi cultural, de anvergură europeană, cu biblioteci ultramoderne, săli cu computere şi aparataj superperformant, mediatecă, impresionant centru sportiv, campus universitar, hotel universitar de excepţie, parteneriate strategice cu cele mai prestigioase universităţi din lume etc.

Numele şi faima ULIM-ului a depăşit hotarele ţării, colaborările internaţionale permit ca prelegerile academice să fie ţinute de profesori din Germania, SUA, Austria, Bulgaria, Turcia, Spania, Polonia, Coreea de Sud, China, Congo etc. Doar pe parcursul anului academic precedent la ULIM au avut loc peste 100 de evenimente internaţionale organizate în cooperare cu Ambasade sau organizaţii internaţionale, s-au încheiat acorduri de colaborare cu misiunile diplomatice din Ţările de Jos, Germania, Georgia, Azerbaidjan, Spania, China, Coreea de Sud, SUA, Israel, Marea Britanie, Franţa, Cili ş.a., care au rezultat în inaugurarea şi funcţionarea “Aulelor” statelor respective în incinta ULIM-ului şi care au transformat Universitatea într-o adevărată “galerie internaţională”.

Citeşte discursul Dlui Galben de la inaugurare

Lista profesorilor străini la ULIM

Numele Email Ţara de provenieţă Limba de predare
Mona Zeman monazeman@web.de Germania; Fundaţia Robert Bosch Germană, franceză, engleză
Arturo Cobos arturo.hereiam@gmail.com Spania Spaniolă, engleză
Ismail Onur ismailonur@yahoo.com Turcia Turcă, engleză
Dl. Han lovemoldova@naver.com Republica Coreea Coreeană, română, engleză
Dna. Ana lovemoldova@naver.com Republica Coreea Coreeană, română, engleză
Jaroslaw Kurp Jarek.kurp@wp.pl Polonia Poloneză, germană, engleză, rusă
Fernando Moline Royo fmoline.royo@gmail.com Spania Spaniolă, engleză
Dna. Zhao („Hellen”) kou887@163.com China; Institutul Confucius Chineză, engleză
Dl. Xiang („Reuben”) xiangjilin@163.com China; Institutul Confucius Chineză, engleză
Judithanne Scourfield McLauchlan jsm2@mail.usf.edu SUA; University of South Florida – profesor Fulbright în politologie Engleză

Comments are closed.