Ambasadorul Coreei de Sud cu reședința la Kiev, E.S. Sul Kyung Hoon în vizită la ULIM

Rectorul Universității Libere Internaționale din Moldova, Academicianul Andrei Galben, a avut astăzi, 18 septembrie 2014, o întrevedere cu dl. Sul Kyung Hoon, Ambasador Extraordinar și Plenipotențiar al Republicii Coreea de Sud în Republica Moldova, cu reședința la Kiev, care se află la Chișinău, în legătură cu participarea la ceremonia oficială de înmânare a scrisorilor de acreditare.

Subiectul discuțiilor l-au constituit chestiuni de interes comun ce țin de domeniul academic, educațional și cultural, părțile exprimându-și dorinţa reciprocă de a intensifica relaţiile de colaborare dintre ULIM şi Ambasada Coreei de Sud în Republica Moldova, și de a stabili, prin intermediul Ambasadei, relații de colaborare reciproc avantajoasă cu instituțiile de învățământ superior din Coreea de Sud, în vederea efectuării în acest scop a schimbului de studenți și profesori; promovării dezvoltării curriculare; realizării unor proiecte de cercetare comune; mobilității profesorilor și studenților, antrenarea specialiștilor IT în procesul educațional etc.

Rectorul ULIM, academicianul Andrei Galben, a informat interlocutorul despre activitatea pe care o realizează instituția, precum și despre colaborarea pe care o desfășoară la nivel internațional, în special făcînd referință la cooperarea fructoasă stabilită cu Coreea de Sud în diverse domenii de interes comun. În această ordine de idei, conducerea ULIM și-a exprimat disponibilitatea de a lărgi arealul acestor relații în vederea impulsionării colaborării bilaterale dintre Moldova și Coreea de Sud.

În cadrul întrevederii, rectorul ULIM a ținut să  menționeze, de asemenea că în ceea ce priveşte promovarea unui concept educațional inedit, universitatea noastră se inspiră din modelul Republicii Coreea – un lider mondial în domeniu.

La rândul său dl Ambasador Sul Kyung Hoon a adus la cunoștința celor prezenți faptul că autoritățile coreene  atrag o mare atenție dezvoltării domeniului educației și internaționalizării acestui proces.  Domnia sa a adus mulțumiri conducerii ULIM pentru cordialitatea cu care a fost primit, exprimîndu-și disponibilitatea de a contribui personal  la internaţionalizarea procesului educaţional și a promis susținere în atragerea experților din Coreea.

Printre proiectele comune de succes a fost menționat  Centrul de limbă și cultură coreeană “Se Jong”, deschis în cadrul ULIM în  anul 2008 cu susținerea Guvernului coreean și care oferă o platformă unică de cooperare între țările noastre. La finalul întrevederii, ambasadorul, Sul Kyung-Hoon, a vizitat Centrul, avînd o întrevedere și cu studenții originari din Coreea care își fac studiile la ULIM, cît și cu studenții originari din Republica Moldova care urmează cursurile de studiere a limbii coreene.

La eveniment au mai participat vicerectorii ULIM pentru cooperare internaţională, dl Nicolae Ţâu, dna Corina Cojocaru, directorul Centrului pentru Cooperare Internaţională din cadrul ULIM, dna Valentina Ciumacenco, cît și directorul Centrului de limbă și cultură coreeană din cadrul ULIM “Se Jong”, dl.Han Ho Jin și dna Kim Won Sim, Director al Departamentului de Limbi Asiatice, ULIM.

Comments are closed.