Internaționalitatea și multiculturalitatea ULIM, redate într-un spectacol al studenților străini

Azi, de Ziua mondială a aviației și cosmonauticii, studenții din Coreea de Sud, China, Congo, Azerbaidjan, Ucraina, RM și Rusia prezentă, la ULIM, un spectacol deosebit. Spectacolul a beneficiat de prezența rectorului Andrei Galben, prim-vicerectorului Ana Guțu și decanilor ULIM.

”Ne unește prietenia, dorința tuturor tinerilor de a se bucura de pacea în lume. Oferim publicului un spectacol, ce redă internaționalitatea și multiculturalitatea ULIM”, menționează Valentina Șubina, reprezentanta din partea RM a Consiliului Studenților Străini.

Spectacolul a debutat cu o piesă interpretată de Igor Șestacovschi, președintele Consiliului Studenților Străini.

”Replică a păcii, în contextul atentatelor teroriste din lume”

”Reprezentația noastră este o replică a păcii, în contextul atentatelor teroriste frecvente și războaielor. Unde, dacă nu la ULIM, poți vedea toată frumusețea și varietatea culturală a unor popoare?! Și nu e loc mai potrivit decât ULIM, pentru a admira farmecul domnișoarelor din multe țări ale lumii”, zice Miguel Malonga, student în anul II, la Facultatea Relații Internaționale, Științe Politice și Jurnalism.

La spectacol au evoluat Hamada Abdallah din Israel – cu versuri din Eminescu, Bekis Muratcan din Turcia l-a recitat pe Pușkin. Iar studentul Subatan Beran a interpretat două piese în limbile rusă și turcă.

Un alt moment artistic excepțional, care a reflectat varietatea popoarelor, cu reprezentanți la ULIM, a reprezentat cele șapte state – RM, Azerbaidjan, Ucraina, Rusia, China, Congo-Brazzaville și Coreea de Sud. Studente coreene au încântat publicul cu piese din ”Țara dimineților liniștite”.

”ULIM, o voce puternică a cooperării, model pentru alte universități”

La eveniment, au mai participat Janna Lungu, Maria Filip, Olga Arseni,   precum și profesoarele chinezoaice Cairang Lamao și Huang Rong, talente artistice incontestabile.

Rectorul Andrei Galben a mulțumit studenților din străinătate pentru această manifestare de zile mari, menționând importanța coeziunii umane, relațiilor de prietenie între oameni, indiferent de naționalitate și confesiune, ULIM fiind o voce puternică a păcii în lume, a cooperării interuniversitare model pentru alte universități din RM și din afară.

Serviciul de Marketing și Comunicare, ULIM

  » Click to zoom ->

  » Click to zoom ->

  » Click to zoom ->

  » Click to zoom ->

  » Click to zoom ->

  » Click to zoom ->

  » Click to zoom ->

Comments are closed.