James D. Pettit, ambasadorul SUA: ”ULIM este importantă și influentă în dezvoltarea instituțiilor democratice din RM”

La ora aceasta, la ULIM, se desfășoară marea finală a celei de-a patra ediții a competiției celor mai buni studenți juriști din RM, organizată de Institutul ”Leavitt” pentru Dezvoltare Internațională. Surpriza evenimentului este participarea Excelenței Sale, James D. Pettit, ambasadorul SUA, care a felicitat organizatorii și participanții.

 Rectorul Andrei Galben își exprimă satisfacția că ULIM este gazda prestigioasei competiții, al patrulea an consecutiv, în speranța că RM va avea pe viitor o justiție echitabilă și transparentă, cu reprezentanți formați și cu ajutorul partenerilor din mediile democratice occidentale.

”Tinerii de aici vor juca un rol important în reformarea sistemului de drept”

La eveniment participă reprezentanți ai Ambasadei SUA, dl. David Leavitt, directorul instituției care a inițiat proiectul în RM, procurori, judecători și avocați din SUA și Canada, care vor selecta, timp de două săptămâni, cei mai bine pregătiți tineri de la facultățile de drept din republică, care vor beneficia de stagii de practică în cele două țări nominalizate. Din 54 de studenți solicitanți de la universitățile din republică au fost aleși, marți și miercuri, cei care luptă pentru 17 burse oferite de organizatori.

Excelența Sa, James D. Pettit, ambasadorul SUA în RM, a adresat un cuvânt de salut participanților, întâi de toate, mulțumind dlui Andrei Galben, rectorul ULIM, pentru cooperare excelentă cu Institutul ”Leavitt” pentru Dezvoltare Internațională și Ambasada SUA în organizarea concursului de amploare națională.  Domnia sa îndeamnă concurenții să dovedească performanță și implicare în viitorul justiției RM.

”Guvernul SUA face investiții în viitorul justiției RM”

”Ambasada SUA are o deosebită plăcere să participe, al patrulea an, la acest proiect în domeniul justiției. Meritul aparține ULIM și Institutului ”Leavitt” pentru Dezvoltare Internațională, în colaborare cu Ambasada SUA. Este un proiect extrem de eficient pentru viitorii juriști din RM, ce reunește procurori, judecători și avocați din Canada și Statele Unite. ULIM este o instituție foarte importantă și influentă în dezvoltarea instituțiilor democratice din RM”, declară dl. James D. Pettit, ambasadorul SUA.

Guvernul SUA contribuie semnificativ pentru a ajuta RM în această direcție. Diplomatul american își excprimă speranța, că eforturile partenerilor al acestui proiect vor ajuta la crearea unui mediu de dezvoltare a tinerilor în spirit occidental.

”Vreau ca viitorii juriști să dovedească gândire critică și educație civică în dezvoltarea de viitor a instituțiilor democratice din RM. Tinerii de aici vor juca un rol important în dezvoltarea sistemului. Facem investiții în viitorul justiției RM”, menționează dl. James D. Pettit.

Serviciul de Marketing și Cooperare, ULIM

Comments are closed.