Ambasadorul Lituaniei a efectuat o vizită, la ULIM
Stabilirea unor parteneriate cu universitățile lituaniene

În cursul dimineții, la ULIM, a avut loc o întrevedere între rectorul Andrei Galben și dl. Rimantas Latakas, ambasadorul extraordinar și plenipotențiar al Lituaniei în RM. Obiectivul esențial al vizitei a fost stabilirea unor relații de cooperare între universitățile lituaniene cu instituția noastră.

Pentru început, diplomatul a propus inițierea unui schimb de bune practici și parteneriate între ULIM și Universitatea din Vilnius, una dintre cele mai vechi și faimoase instituții de învățământ superior din Europa Centrală și de Est.

”Poporul nostru, dar și conducătorii Lituaniei europene, au sentimente afective puternice față de cetățenii RM, care au făcut parte din același imperiu sovietic. Ne-am dori ca aceste legături sufletești, cu rădăcini istorice, să nu dispară.

Tinerii din țările noastre să consolideze bunele relații,  întâi de toate, prin cooperare în educație. În primul rând, am fi bucuroși să avem schimb de experiență între studenții și profesorii universitari”, declară Excelența Sa Rimantas Latakas.

Dl. Andrei Galben și-a arătat disponibilitatea de-a continua bunele tradiții de colaborare între elita intelectuală lituaniană și cea românească din RM, prin derularea unor proiecte științifice și didactice. Ambasadorul lituanian a promis că va conlucra în această direcție.

Serviciul de Marketing și Comunicare, ULIM

  » Click to zoom ->

  » Click to zoom ->

Comments are closed.