ULIM aprofundează cooperarea cu ambasadele Cehiei, Poloniei, Slovaciei și Ungariei

Azi, un grup de diplomați europeni acreditați în RM, în frunte cu Excelența Sa Mátyás Szilágyi, ambasadorul Ungariei în R. Moldova, au efectuat o vizită, la ULIM, în vederea inițierii unei noi etape în cooperarea educațională și științifică.

Din grupul diplomaților au mai făcut parte dna. Joanna Bojco, prim-consilierul Ambasadei Poloniei, dl. Peter Tomásek, diplomat pentru cooperare și dezvoltare al Ambasadei Slovaciei și dl. Jan Husák, consilier în cadrul Ambasadei Cehiei. Ei au avut o întrevedere cu dl. rector Andrei Galben și dna Ana Guțu, prim-vicerector.

Discuțiile s-au axat pe extinderea parteneriatului în domeniul educației și al științei între ULIM și cele patru ambasade. Conducătorii ULIM au subliniat importanța construcției europene, ca aspect dominant al viitoarelor proiecte comune, extrem de utile pentru studenți.

Există o tradiție de colaborare la modul practic între ULIM cu toate ambasadele acreditate în RM. Conducătorii ULIM reiterează deschiderea față de inițiativa organizării unor lecții publice, evenimente de interes național și internațional referitoare la integrarea europeană, impulsionarea relațiilor bilaterale între țări, parteneriatului între universități, cadre didactice și savanți.

Construcția europeană, chestiune prioritară a viitoarelor proiecte comune

Reprezentanții diplomatici își arată disponibilitatea de-a aduce, la ULIM, personalități din varii sfere de activitate ai țărilor UE, pentru  un dialog permanent cu studenții.

Dl. Mátyás Szilágyi, ambasadorul Ungariei, susține lărgirea și aprofundarea relațiilor cu ULIM, în vederea schimbului de experiență, a cunoașterii tradițiilor țărilor noastre. Excelența Sa se arată interesat  în ceea ce privește organizarea unor evenimente științifice și culturale, la ULIM, prin implicarea unor instituții de primă importanță din țările menționate. La etapa aceasta, partenerii stabilesc prioritățile și agenda de lucru. Fenomenul globalizării, problematica migrației, proiectele comune legate de literatură, istorie și relațiile internaționale vor fi primele chestiuni abordate, la următoarele întâlniri între diplomați și conducerea ULIM.

Angelina Olaru, Serviciul de Marketing și Comunicare, ULIM

Comments are closed.