Săptămâna Culturii Coreene, la ULIM, a culminat cu o ceremonie extraordinară

Săptămâna Culturii Coreene e în plină desfășurare. La Filarmonica Națională, a avut loc ceremonia aniversară cu prilejul celor 24 de ani de la stabilirea relaţiilor bilaterale între R. Moldova și Coreea de Sud și opt ani de la deschiderea Centrului de Cultura și Limba Coreeană ”Se Jong” în cadrul ULIM. Evenimentul a fost onorat de participarea Excelenței Sale Lee Yang-Goo, ambasadorul Coreei de Sud în R. Moldova și Ucraina, precum și de prezența altor diplomați acreditați la Chișinău.

Ambasadorul coreean a adresat un cuvânt de salut publicului prezent, apreciind nivelul de cunoaștere a limbii și culturii coreene de către studenții ULIM și liceenii din Chișinău, participanți la eveniment. Dl. Lee Yang-Goo a promis, că va contribui esențial la impulsionarea relațiilor bilaterale între statele noastre, cu istorie asemănătoare.

Cei mai buni studenți la coreeană, premiați de ambasadorul din Seul

Excelența sa a înmânat premii celor mai buni dintre aceștia pentru locurile I, la Concursul de limba coreeană pentru nivelele începător, intermediar şi avansat, organizat de Centrul ”Se Jong”.

Rectorul Andrei Galben, la rândul său, a subliniat importanța majoră pe care au avut-o cele două momente istorice cruciale pentru ambele state – stabilirea relațiilor bilaterale, precum și fondarea, la ULIM, a Centrului de Cultura și Limba Coreeană ”Se Jong”. Domnia sa a apreciat eforturile familiei Han Ho Jin și Kim Won Sim în acest sens, anunțând că centrul pe care îl conduc, va deveni, în curând, Institutul ”Se Jong”. Dl. Andrei Galben a evidențiat exemplul coreean pentru R. Moldova în combaterea fenomenului corupției și eradicării sărăciei.

Publicul a avut ocazia să savureze un mini-recital de pian, susținut de tânăra instrumentistă din Țara Dimineților Liniștite, Choi Ah-Hyun, care a evoluat și într-un concert aniversar, la Sala cu Orgă, acompaniată de Orchestra Națională de Cameră, condusă de cunoscutul prim-dirijor Cristian Florea.

Concert de excepție, prezentat de studenți ulimiști

Spectatorii au urmărit un program artistic, pregătit de studenţii pasionaţi de limba şi cultura coreeană: piese de muzică ușoară, faimosul dans k-pop, demonstraţie de taekwondo şi dansul evantaielor. Unul dintre cele mai surprinzătoare momente ale serii a fost evoluarea micuței violoniste Nadejda Choi, elevă la Școala de Muzică ”Maria Bieşu”, acompaniată de profesoara sa la pian.

Amfitrioanele și prezentatoarele acestei ceremonii și spectacol au fost dna Kim Won Sim, directoarea Departamentului de limbi asiatice din cadrul ULIM și studenta mastearandă Alina Zagorodniuc, profesoară de coreeană. Cei interesați de evenimentele organizate în același context, accesați acest link: Aniversarea a 24 de ani de la stabilirea relațiilor dintre RM și Coreea Opt ani de activitate a Centrul de Cultura şi Limba Coreeană ”Se Jong”.

Menționăm că, în anul 2009, la ULIM, a început să fie studiată această limbă, învățată, în prezent, de aproximativ 50 de tineri. Totodată, în aceeaşi instituție, se organizează cursuri serale de predare a limbii coreene în română, engleză, rusă şi coreeană, frecventate de circa două sute de studenți.

Serviciul de Marketing și Comunicare, ULIM

Comments are closed.