Vizită de curtoazie a ambasadorului Georgiei, la ULIM
Va fi echipată și modernizată Aula Georgia, ca spațiu al spiritualității și culturii poporului acestei țări

În cursul dimineții, Excelența Sa Merab Antadze, ambasadorul Georgiei în R. Moldova, a efectuat prima sa vizită, la ULIM. Domnia sa a avut o întrevedere cu rectorul Andrei Galben. Dl. Merab Antadze și-a arătat disponibilitatea de-a investi în modernizarea și echiparea Aulei Georgia, inaugurată în anul 2009, ca spațiu cultural și universitar al acestei țări-prietene. Cu acest prilej, academicianul Andrei Galben a menționat marele său interes în ceea ce privește impulsionarea relațiilor culturale și academice cu instituții din Georgia, în parteneriat cu autoritățile celor două state.

Rectorul ULIM invită savanții georgieni să se implice într-un ambițios proiect științific internațional, inițiat de domnia sa. Dl. Andrei Galben dorește să fie instituită tradiția organizării unor evenimente culturale comune și de rezonanță ale R. Moldova și Georgiei.

”Suntem încântați să-l avem în vizită pe ambasadorul unei țări prietene, cu o istorie similară și tragică celei a R. Moldova, în sensul oricărui amestec extern în treburile interne. De aceea, suntem adepții diplomației populare, ce poate construi punți culturale, universitare, de comunicare și de apropiere între popoarele noastre, care nu au avut parte de dezvoltare în anumite perioade, în ritmul dorit. Vrem la ULIM să fie simțită spiritualitatea georgiană. Diplomații, savanții, personalitățile din această țară să poarte un dialog permanent cu studenții noștri, în cadrul unor lecții publice sau manifestări”, declară dl. Andrei Galben.

Ambasadorul Merab Antadze l-a asigurat pe rectorul ULIM de sprijinul și cooperarea în această direcție, în vederea revigurării relațiilor de încredere. Pentru început, diplomatul a propus inițierea unui schimb de bune practici și parteneriate între ULIM și universități din Georgia, ca studenții noștri să poată beneficia de lecții și conferințe susținute de profesori și cercetători din țara sa, a schimburilor academice, derularea unor proiecte de cercetare și inovare între facultăți.

Diplomatul georgian a efectuat un tur al universității noastre, cu popasuri în Aula Georgia, Muzeul ”Prietenia popoarelor” și în institutele științifice din cadrul ULIM. La eveniment, au mai participat dna Valentina Ciumacenco, șefa Centrului Cooperare Internațională ULIM și dna Natela Pașa, director adjunct al Departamentului Studenți Străini.

Angelina Olaru, Serviciul de Marketing și Comunicare, ULIM

Comments are closed.