Prima vizită a noului ambasador non-rezident al Statului Israel, la ULIM

Excelența Sa Eliyahu Yerushalmi, ambasadorul non-rezident al Statului Israel în R. Moldova și dl. Mark Basin, primul secretar al Ministerului Afacerilor Externe al Statului Israel, au efectuat o vizită, la ULIM. Diplomații au avut o întrevedere cu rectorul Andrei Galben și prim-vicerectorul Ana Guțu, axată pe aprofundarea cooperării dintre ULIM cu Reprezentanța Ambasadorului Non-Rezident al Statului Israel și Centrul Cultural Israelian. În urma discuțiilor, s-a decis, ca în viitorul proxim, la ULIM să fie organizate cursuri de predare a limbii ivrit, în baza curriculei Ministerului Educației al Statului Israel. Totodată, vor fi încheiate acorduri de colaborare cu acești parteneri.

Stabilirea unor parteneriate cu universități israeliene

ULIM concepe relația cu Reprezentanța Ambasadorului Non-Rezident al Statului Israel pe o coordonată majoră – dimensiunea educațională, bazată pe dezvoltarea unor parteneriate academice cu universități din Israel și preluarea bunelor practici în procesul didactic. ULIM își propune să deruleze proiecte viitoare, în care să fie atrați profesori universitari din această țară.

”Vrem ca ULIM să devină a doua casă pentru studenții din Israel, dar și pentru tinerii dornici să ajungă la noi pe viitor, mulți dintre părinții cărora sunt originari din R. Moldova. Tindem să oferim condiții tot mai bune de studii, pentru a pregăti terenul altor generații în vederea unor relații mai bune cu Orientul Apropiat”, susține academicianul Andrei Galben.

În perioada studenției mele, am fost instruit de un mare profesor, Pavel Sovetov, evreu de naționalitate, care mi-a fost ca al doilea tată”, menționează dl. Andrei Galben.

Prim-vicerectorul Ana Guțu: ”Sistemul educațional israelian reprezintă un model de bune practici pentru învățământul din RM”

Excelența Sa Eliyahu Yerushalmi, la rândul său, a mulțumit pentru sentimentele calde și sincere față de poporul evreu și Statul Israel. Excelența Sa s-a referit la situația favorabilă din prezent a Statului Israel, deschis spre cooperare internațională multiplă cu R. Moldova, ULIM fiind un partener favorit. Diplomatul s-a arătat mulțumit față de deschiderea ULIM pentru tinerii studioși din țara sa și a promis sprijin în stabilirea unor parteneriate cu importante universități din țara sa.

Prim-vicerectorul Ana Guțu: ”Sistemul educațional israelian reprezintă un model de bune practici pentru învățământul din R. Moldova, alături de cel american. Apreciem realizările învățământului din Statul Israelian, care ne servesc drept niște exemple utile în reformele de la noi.”

În cadrul întrevederii, a fost stabilit ca ULIM să încheie un acord de colaborare cu Reprezentanța Ambasadorului Non-Rezident al Statului Israel și unul cu Centrul Cultural Israelian, prin aprobarea Ministerului Educațional din această țară.

Serviciul de Marketing și Comunicare, ULIM

FOTO: Andrei Colța

Comments are closed.