Vizita de rămas bun, la ULIM, a ambasadorului Ungariei la Chișinău

Azi, în cursul după-amiezii, la ULIM, Excelența Sa Mátyás Szilágyi, ambasadorul Extraordinar și Plenipotențiar al Ungariei în R. Moldova împreună cu dl. consul Gyula Levente Sass au avut o întrevedere cu rectorul Andrei Galben. A fost vizita de rămas bun a ambasadorului maghiar, pe final de mandat. Excelența Sa Mátyás Szilágyi și-a exprimat satisfacția în privința stadiului bun al cooperării dintre ULIM și Ambasada Ungariei, evocând evoluția notabilă în parteneriatul dintre instituția noastră și Universitatea din Debrecen. Diplomatul maghiar a promis că și după încheierea mandatului său la Chișinău, se va implica în extinderea proiectelor educaționale și culturale dintre ULIM cu parteneri din țara sa.

Ambasada Ungariei, una dintre cele mai active misiuni diplomatice acreditate în R. Moldova

Rectorul Andrei Galben, la rândul său, a apreciat activitatea ambasadorului Mátyás Szilágyi. ”Sunt încântat de contribuția Ambasadei Ungariei la dezvoltarea relațiilor educaționale și culturale dintre ULIM și partenerii maghiari. În prezent, Ambasada Ungariei este una dintre cele mai active misiuni diplomatice acreditate în R. Moldova, iar Excelența Sa Mátyás Szilágyi este un exemplu demn de urmat pentru reprezentanții oficiali ai R. Moldova în străinătate, în ceea ce privește devotamentul și profesionalismul cu care își reprezintă poporul”, afirmă academicianul Andrei Galben.

Cu această ocazie, rectorul academician a acordat Diploma de Excelență ULIM ambasadorului maghiar pentru înalta ținută diplomatică și implicarea în promovarea şi dezvoltarea relațiilor educaţionale, ştiinţifice şi culturale dintre ULIM cu instituțiile de învățământ superior din Ungaria.

”Sunt foarte bucuros că am lucrat, timp de cinci ani, cu ULIM. Să contribuim în continuare la dezvoltarea bunelor relații dintre țările și universitățile noastre. Mai ales că, din 1 iulie, când Ungaria va prelua președinția statelor Grupului de la Vișegrad (Polonia, Ungaria, Cehia și Slovacia), vor apărea mai multe posibilități de colaborare fructuoasă. Pe viitor, ne propunem extinderea proiectelor academice, întâi de toate, prin realizarea unui schimb de profesori mai consistent decât cel din prezent”, declară Excelența Sa Mátyás Szilágyi.

La întrevedere au mai participat dna Valentina Ciumacenco, directoarea Centrului Cooperare Internațională ULIM, dna Maria Cservak, studentă masterandă în cadrul Universității din Debrecen și consilierul Artur Cepuc.

Angelina Olaru, Serviciul de Marketing și Comunicare, ULIM

FOTO: Andrei Colța

Comments are closed.