O întîlnire dintre rectorul ULIM şi conducătorul Universitaţii Gim Gheon din Coreea de Sud, a avut loc la Ambasada Coreei în Ucraina şi R. Moldova, cu sediul la Kiev.

Recent, la 12 septembrie, Rectorul ULIM, academicianul Andrei Galben, împreună cu Han Ho Jin, directorul Centrului Limbii şi Culturii Coreene „Se Jong” din cadrul universităţii, s-au aflat într-o vizită oficială la Ambasada Republicii Coreene în Ucraina şi R.Moldova, cu sediul La Kiev. Reprezentanţii ULIM s-au întreţinut cu membrii delegaţiei de la Universitatea Gim Gheon din Hannam, Coreea de Sud, condusă de Dr. Zoung Moo Lee, Directorul instituţiei. La întrevedere a participat şi Excelenţa sa, Ambasadorul Republicii Coreene în Ucraina şi Moldova. Această vizită a avut drept scop întărirea şi lărgirea, în contextul globalizării, a relaţiilor de colaborare academică între cele două universităţi.

În prealabil, rectorul ULIM, academicianul A.Galben a mai avut o întîlnire, la Ambasada Republicii Coreene, cu dl. Consul responsabil pentru domeniul IT şi Economie, domenii ce înregistrează un nivel înalt de dezvoltare în ţara-partener.

Precum ne-a informat directorul Centrului Limbii şi Culturii Coreene „Se Jong” din cadrul ULIM, dl. Han Ho Jin, încă din anul 2011, ULIM şi Universitatea Gim Gheon au semnat un Memorandum privind colaborarea academică. Conform acordului, anual studenţii celor două instituţii fac schimb de experienţă academică. Şi în acest an de studii, 3 studente coreene au sosit la ULIM, pentru o perioadă de jumătate de an, iar în Coreea au plecat 3 studenţi ai ULIM.

Comments are closed.