Burse pentru cei mai buni studenți, originari din Sângerei

Conducerea Consiliului Raional Sângerei s-a întâlnit cu studenții originari din această unitate teritorial-administrativă

La inițiativa conducerii raionului Sângerei și a Rectoratului ULIM, vor fi acordate burse pentru cei mai buni studenți din această unitate teritorial-administrativă. În contextul evenimentelor aniversare, la invitația academicianului Andrei Galben, originar din localitatea Slaveanca, r-ul Sângerei, la ULIM, a avut loc o întâlnire a președintelui Sângerei, Vasili Marandiuc și vicepreședintelui Mihail Bîrsan, cu studenții de acolo, circa 120 la număr. În urma unei înțelegeri prealabile a rectorului ULIM cu conducătorii r-lui, s-a decis acordarea burselor a câte 3000 de lei, lunar, pentru circa 15 cei mai buni studenți din această unitate teritorial-administrativă. La eveniment, a participat și dl. Vladimir Chirinciuc, vicerector pentru relații internaționale.

Rectorul Andrei Galben a explicat, că vor fi oferite burse, a câte 3000 de lei, 36 000 mii de lei anual, pentru studenții merituoși, care muncesc asiduu. Acestea vor fi acordate de ULIM, prin intermediul Consiliului Raional Sângerei. Cererile pentru obținerea burselor pot fi depuse la Secția Studii ULIM, pe numele președintelui r-lui Sângerei. Ulterior, acestea vor fi examinate de Consiliul Raional Sângerei. Chiar și studenții care beneficiază de facilități la studii, cu rezultate excelente, de asemenea, au șanse să câștige.

”Să ne unim eforturile, pentru a face societatea mai bună”

”Important e să vă amintiți, peste ani, că au existat și în Sângerei oameni cărora le-a păsat de soarta băștinașilor. Să ne unim eforturile, pentru a face societatea mai bună, pentru noi și pentru urmașii noștri”, remarcă dl. Andrei Galben.

Dl. Vasili Marandiuc a descris situația dificilă, chiar dramatică a localităților rurale, în interminabila perioadă de tranziție, depășirea căreia ar fi posibilă, doar cu ajutorul tinerilor specialiști. Președintele de Sângerei invită studenții să revină, după absolvire, la baștină, pentru a se angaja în toate sferele de activitate, unde există o penurie acută de cadre.

”Speranța noastră rămâne noua generație de tineri, pe care vrem s-o motivăm să nu ia calea străinătății. De aceea, pe exemplul unor țări dezvoltate, dorim să contribuim la formarea viitoarelor cadre, speranța națiunii noastre. În plus, celor mai necesari specialiști care vor reveni în localitățile de baștină, vom oferi și locuințe”, susține dl. Vasili Marandiuc.

Tinerii originari din Sângerei, solicitați după absolvire, la baștină

Dl. Mihail Bîrsan, vicepreședintele raionului Sângerei: ”Pentru noi este o mare onoare că avem tineri, care-și fac studiile, la ULIM, alături de academicianul Andrei Galben, o personalitate notorie, cetățean de onoare al raionului nostru. Noi conlucrăm permanent cu domnia sa, în vederea rezolvării multor probleme. Tot ce facem, e pentru raionul nostru, pentru prezentul și viitorul tinerilor.

Vrem ca studenții noștri să ne bucure cu rezultate foarte bune la studii, pentru că avem nevoie de specialiști calificați și în medicină, și în pedagogie, și în asistență socială, afaceri agricole, jurisprudență etc. La ULIM, ei au toate condițiile să devină competitivi oriunde – cu un colectiv extraordinar de profesori, conducere de nivel înalt și cu o baza materială solidă.”

Serviciul de Marketing și Comunicare, ULIM
FOTO: Andrei Colța

Comments are closed.