În contextul deficitului de studenți în țară și străinătate,
admiterea la ULIM e de nivel încurajator

Rezultatele admiterii la ULIM pentru anul academic 2017-2018, la studii de licență și masterat, arată că Facultatea Drept rămâne prima în topul preferințelor tinerilor. 26% din totalul studenților din anul I înmatriculați constituie cei de la Facultatea Drept, 23% – de la Facultatea Științe Economice, 14% – de la Facultatea de Litere, 12% – de la Facultatea Biomedicină și Ecologie, 11% – de la Facultatea Informatică, Inginerie și Design, 7% – de la Facultatea Psihologie, Științe ale Comunicării și Asistență Socială și tot 7% – de la Facultatea Relații Internaționale, Științe Politice și Jurnalism. Acestea sunt statisticile prezentate la recenta întrunire a Senatului ULIM, de dr. conf. Lilia Mărgineanu, șefa Catedrei Drept Privat.

Conform unui chestionar al Comisiei de Admitere ULIM, 50% dintre respondenți au aflat despre avantajele de a fi student la ULIM – din sursele din internet, 32% – de la studenții și absolvenții ULIM, peste 10% – numai din mass-media.

Aceasta se datorează brandului puternic ULIM, imaginii de instituție universitară de elită, cu o echipă de profesori competitivi în R. Moldova și în afară, susține dl. Andrei Galben. Dovadă este numărul în creștere a studenților internaționali, dar și modernizarea continuă a calității procesului de studii.

”Noi, cei din echipa ULIM, lucrăm în permenență la aplicarea în practică a standardelor învățământului european și practicilor educaționale ale universităților asiatice de top, pentru a forma generații de absolvenți de mâine, care ne vor reprezenta cu mândrie în lume”, declară dl. Andrei Galben.

Serviciul de Marketing și Comunicare, ULIM

Comments are closed.