Tradiția întâlnirilor rectorului Andrei Galben cu studenții tuturor facultăților ULIM

Săptămâna aceasta, a început seria întâlnirilor rectorului Andrei Galben cu studenții tuturor facultăților ULIM. Acestea au devenit o tradiție, la ULIM, în vederea cristalizării problemelor și a zonelor de interes ale studenților. Academicianul Andrei Galben susține, că vrea să mențină un dialog permanent cu tinerii, pentru analiza subiectelor de maximă importanță și a nu exista impedimente de comunicare dintre aceștia și Rectoratul ULIM. Domnia sa a accentuat necesitatea îmbunătățirii permanente a nivelului de comunicare și a celui al relaționării studenți-profesori.

”Am fost și voi fi mereu de partea studenților”

Dl Andrei Galben a oferit răspunsuri la întrebările celor prezenți privind referitoare la procesul de studii și organizării activităților extracurriculare. ”Am fost și voi fi mereu de partea studenților, problemele cărora sunt prioritatea noastră. Mai mult, suntem gata să oferim burse pentru tinerii cu rezultate excelente la studii, în condiții de transparență maximă. Un prim pas în această direcție este decizia de acordare a 15 burse celor mai buni studenți din raionul Sângerei, la inițiativa conducerii acestei unitatăți teritorial-administrative”, menționează dl Andrei Galben.

Domnia sa a îndemnat tinerii să-și aleagă reprezentanții cei mai activi și mai competenți pentru Senatul Studențesc, care să le semnaleze problemele și să găsească soluții de comun acord cu Rectoratul ULIM, pentru aplicarea măsurilor în practică.

Feedback obligatoriu în comunicarea dintre studenți cu profesori și Rectoratul ULIM

Dl Andrei Galben a solicitat decanatelor și departamentelor feedback obligatoriu în toate solicitările studenților. Rectorul Andrei Galben a evidențiat condițiile moderne, oferite de spațiile Departamentului Informațional Biblioteconomic (DIB) pentru accesarea bogatei literaturii de specialitate pentru toate facultățile.

DIB a devenit un model pentru bibliotecile universitare din R. Moldova. De un sfert de veac, aici se investește în modernizarea acestei structuri ULIM și în formarea cadrelor. DIB se dezvoltă, aplicând bunele practici ale marilor centre universitare din UE și SUA. Formarea colecțiilor, deschiderea accesului liber la raft pentru utilizatori au fost pași importanți ai administrației DIB.

”La ULIM, oferim toate condițiile necesare pentru a deveni conducători de țară, instituții și departamente”

”Vreau ca studenții noștri, după absolvire, să intre în lumea concurenței, încrezători în cunoștințele și abilitățile dobândite, la ULIM, alături de semeni de pe băncile altor instituții de învățământ superior din R. Moldova și de peste hotare. Viitorul profesional al fiecăruia va fi în dependență de pregătirea de la Alma Mater.

Cea mai mare fericire pentru părinți este când copiii îi depășesc în toate, iar pentru noi, dascălii – să ne fie net superiori ca specialiști în toate domeniile. La ULIM, le oferim toate condițiile și posibilitățile de a deveni buni conducători ai țării, șefi de instituții și departamente. Și, după absolvire, ușile ULIM rămân deschise pentru noi colaborări cu foștii studenți. Investim cu tot sufletul în acești tineri, care sunt bogăția țării, neamului nostru”, susține rectorul Andrei Galben.

Domnia sa a îndemnat studenții dornici de performanță și un stil de viață sănătos să formeze echipe, care să beneficieze de serviciile Complexului Sportiv ULIM. ULIM are o bază sportivă modernă, compusă din trei săli, dotate cu echipamente moderne – de forță, pentru dansuri și tenis de câmp.

Serviciul de Marketing și Comunicare, ULIM

FOTO: Andrei Colța

Comments are closed.