Întrevederea conducerii ULIM cu ambasadoarea Austriei în RM

Azi, Excelența Sa Christine Freilinger, ambasador Extraordinar și Plenipotențiar al Austriei în R. Moldova, a efectuat prima sa vizită, la ULIM. Domnia sa a avut o întrevedere cu conducerea ULIM, în cadrul căreia a evidențiat disponibilitatea de a dezvolta și consolida un parteneriat academic ascendent cu instituția noastră. Dna Christine Freilinger este primul ambasador al Austriei cu reședința în R. Moldova, din 7 iulie 2016. Rectorul Andrei Galben și-a exprimat satisfacția cu privire la oportunitățile unei cooperări durabile între ambasada acestui stat și ULIM, punctând relațiile excelente de colaborare cu majoritatea misiunilor diplomatice acreditate la Chișinău, în plan academic și cultural.

Va fi reînnoit Acordul de colaborare între ULIM și Ambasada Austriei

Excelența Sa Christine Freilinger și-a anunțat dorința de a continua buna colaborare cu ULIM, în contextul deținerii președinției OSCE de către Austria și, în jumătatea anului 2018 – a UE.

În cadrul întâlnirii au fost abordate posibilităţile comune de cooperare și reînnoirea, în scurt timp, a Acordului de colaborare între ULIM și Ambasada Austriei, semnat în anul 2009. Rectorul Andrei Galben a menționat buna tradiție a ULIM de a stabili parteneriate cu ambasadele. Domnia sa a reiterat inițiativa ULIM de a organiza, la Chișinău, a unui eveniment științific internațional, împreună cu misiunile diplomatice de aici, în contextul cooperării europene și a solicitat implicarea directă a dnei Christine Freilinger în acest proiect.

Studenții vor beneficia de o prelegere, susținută de diplomata din Viena

Dna prim-vicerector Ana Guțu a prezentat experiența internațională a ULIM, ce a implementat modelul american de universitate antreprenorială. Domnia sa a subliniat atuurile unui parteneriat de succes cu instituția noastră și a invitat-o pe Excelența Sa, Christine Freilinger, să susțină o lecție publică, la ULIM.

Diplomata austriacă a mulțumit conducerii ULIM pentru deschidere și colaborare, asigurând-o că, în viitorul proxim, se va ocupa de modernizarea Aulei Austria și va oferi studenților prilejul de a beneficia de o primă prelegere, susținută de un diplomat din țara lui Mozart. Excelența Sa a rămas impresionată de ULIM și a apreciat activitatea dlui Vladimir Chirinciuc, fost însărcinat cu afaceri al Ambasadei R. Moldova la Viena și actualul vicerector pentru relații internaționale al instituției noastre.

Dl Vladimir Chirinciuc: ”Mi-a făcut o deosebită plăcere s-o cunosc pe doamna ambasadoare Christine Freilinger, în perioada activității mele în Austria. Ne bucurăm de marele avantaj de-a avea ca parteneră, o specialistă de mare clasă în domeniul integrării europene.”

Dna Christine Freilinger a ocupat funcția de șefă adjunctă pentru cooperarea europeană a Ministerului Afacerilor Eexterne al Austriei, de asemenea, a participat la conducerea misiunilor diplomatice ale acestei țări la Beijing, Luxemburg, Bratislava etc. Pentru mai multe detalii, accesați pagina oficială a Ambasadei Austriei în R. Moldova AICI.

La finalul întrevederii, ambasadoarea din Viena a fost distinsă de dl Andrei Galben cu Diploma de Excelență ULIM, cu ocazia aniversării a 25-a a ULIM.

Angelina Olaru, Serviciul de Marketing și Comunicare, ULIM

FOTO: Andrei Colța

Comments are closed.