Excelența Sa Eliyahu Yerushalmi, ambasadorul non-rezident al Statului Israel, a vizitat ULIM

Excelența Sa Eliyahu Yerushalmi, ambasadorul non-rezident al Statului Israel în R. Moldova , însoțit de dna Sima Mindelis, primul secretar al Ministerului Afacerilor Externe al Statului Israel, au efectuat o vizită, la ULIM. În cursul dimineții, înalții oaspeți au avut o întrevedere cu rectorul Andrei Galben. În semn de înaltă prețuire față de activitățile depuse de Reprezentanța Ambasadorului Non-Rezident al Statului Israel, în numele comunității academice, domnia sa i-a acordat ambasadorului din Ierusalim Diploma de Excelență ULIM.
La eveniment au mai participat și dl Vladimir Chirinciuc, vicerector pentru relații internaționale și dna Valentina Ciumacenco, directoarea Centrului Cooperare Internațională.

Rectorul Andrei Galben a evidențiat parteneriatele ULIM cu instituții universitare și diplomatice prestigioase în activitățile sale de internaționalizare.

Parteneriate academice și culturale între ULIM și Reprezentanța Ambasadorului Non-Rezident al Statului Israel

Întâlnirea a fost organizată în legătură cu încheirea unor parteneriate academice și culturale noi între ULIM și Reprezentanța Ambasadorului Non-Rezident al Statului Israel. Ca urmare, dna Sima Mindelis, primul secretar al Ministerului Afacerilor Externe al Statului Israel, va susține, în curând, la ULIM, lecția publică, cu tema Viziuni moderne asupra istoriei și tradițiilor Hanuca, sărbătoarea luminii, celebrată, anual, cu fast de poporul evreu.

Academicianul Andrei Galben a subliniat interesul major al studenților ULIM de-a studia limba ivrit. Domnia sa a solicitat sprijin partenerului diplomatic în ceea ce privește atragerea unor cadre didactice excelente, ca în anul universitar următor, la ULIM, să fie organizate cursuri de predare a limbii ivrit, în baza curriculei Ministerului Educației al Statului Israel. Rectorul ULIM a dat asigurări că este pregătit să ofere condițiile necesare de predare și învățare pentru toți studenți și cei interesați din afara instituției.

Dl Eliyahu Yerushalmi a mulțumit rectorului ULIM pentru deschiderea sa extraordinară față de Reprezentanța Ambasadorului Non-Rezident al Statului Israel, menționând interesul reciproc în organizarea unor cursuri de limba ivrit. Excelența Sa și-a anunțat intenția de modernizare a Aulei Israel cu echipament de ultimă generație. Ambasadorul Eliyahu Yerushalmi și-a exprimat disponibilitatea referitor la predarea unor lecții de relații internaționale, la ULIM, ca diplomat cu o bogată experiență în acest sens. Domnia sa a activat și ca profesor la prestigioase instituții universitare din Israel, unde a instruit elita militară și politică.

Angelina Olaru Serviciul de Marketing și Comunicare, ULIM

FOTO: Andrei Colța

Comments are closed.